Studiosessions og nye bilder

Milestone Refinery August 2018 (Foto: Lars Petter Pettersen)

Ting går framover i Milestone Refinery-leiren i et stødig tempo: i august har vi spilt inn nye låter i Velvet Recording i Spydeberg og oppdatert bandbildene fra 2004. Litt gråere i skjegget men med blikket stadig vendt fremover – døm selv!

 

«Savage One, with feet in the air. I used to dream of nuns, with no underwear and no control under their robes. But then you came along…” (“Savage One” Milestone Refinery, ny låt ute høst 18)

 

Vellykkede Spydeberg-sessions

Lars Voldsdal legger baryton-gitar på ny Milestone Refinery-låt august 2018. (Foto: Tomas Lauvland Pettersen)

Etter gode øvingshelger i våres var det på tide å spille inn idéer og ferdige låter. Under solid lederskap fra produsent Lars Voldsdal (Sivert Høyem, Hellbillies, Madrugada etc) har vi nå klart å raffinere lydbildet og uttrykket og nærmer oss med sikre skritt Milestone Refinery 2.0.

Spydebergs Velvet Recording  har vist seg som det perfekte studio for band og produsent. En imponerende vintage Neve-desk, et vell av gitarer og synther og generelt utmerkede arbeidsforhold har hatt en forløsende effekt for oss som band og enkeltutøvere.

 

Nye bandbilder

Milestone Refinery, Nesodden august 2018 (foto: Lars Petter Pettersen)

Man kan si mye positivt om våre bandbilder fra 2004, men hvite dresser og solid hårmanke til tross, de var en smule utdaterte. For et lykketreff at selveste Lars Petter Pettersen (www.coup.no) kunne møte oss på Nesodden i en pause i studiojobbinga for å skyte et nytt sett med bandbilder. Med en tanke mer gråstenk i skjegget enn i 2004…

Ikke alle hadde klart å få en litt studio-sliten gjeng med litt flere sinnarynker enn i 2004 til å fremstå såpass skjerpa ut. Vi er i hvert fall fornøyde og vil gjerne porsjonere et sett flotte bilder utover høsten.

Store mengder kudos til Lars Petter for framifrå jobbing.

 

Høsten 2018

Milestone Refinery-gitarist og eminent solo-artist Gaute Fredriksen – Velvet Recording august 2018. (Foto: Tomas Lauvland Pettersen)

Flere har lurt på hvor de nye låtene våre har funnet veien. Kommer det et album snart? Skal dere spille live? Svaret på alt er kort og greit: det kommer. Vi peiler oss inn på singelslipp i løpet av okober og en albumutgivelse på vårparten.

Som flere har registrert har trommisen et lite sideprosjekt på gang som har noen spillejobber i Spektrum i februar pluss en turné eller to.  Legg til krevende jobber, reising samt familie og du har en interessant logistikkutfordring for 2018/19-sesongen. Vi ser på dette som en mulighet for å skape mye og å ha det gøy på veien. Vi kommer til å gjøre en nøye utvalgt rekke livejobber til neste år sammen med et albumslipp og singelutgivelser.

Stemninga internt er bedre enn noen gang – noen ganger kan det lønne seg å skynde seg langsomt. Det er tross alt så mye bra som skal ut fra oss det neste året at vi like gjerne kan gjøre alt ordentlig.

 

Athos, Putin og Milestone Refinery

Milestone Refinery-komponist, tekstforfatter og ledestjerne Christian Lysvåg. Velvet Recording august 2018. (Foto: Tomas Lauvland Pettersen)

 

Har du ostefat, tellekanter i skapet, terskelwatt på over 380 og en økende følelse av tomhet i hverdagen? På leit etter åndelig føde? Utålmodig etter nye Milestone Refinery-låter?

Ventetiden kan for eksempel forkortes med et gjenhør med Milestone Refinery-vokalist, gitarist og låtskriver Christian Lysvågs fascinerende «Sommer i P2»-sending fra juli der han tar deg med til Athos – en pilgrimsreise til den “hemmelige” klosterhalvøya nord i Hellas. Her er ingen kvinner tillatt og det hviler en mørkere stemning her en ellers i Hellas. Hva slags historier bærer munkene i seg? Hva finner man ut om seg selv på en sånn tur? Lytt HER.

 

Vårt første album “Citric Love” (2004) har tålt tidens tann og kan høres på HER.

Leave a Reply